stomatološka ordinacija Čeović PROTETIKA

Zubna protetika podrazumijeva nadoknadu izgubljenih zuba umjetnim, koji se vješaju na postojeće zube ili se postavljaju na implantate. Suvremena protetika obogaćena je ulaskom implantata u svakodnevnu praksu koju vrlo uspješno primjenjujemo i u stomatološkoj ordinaciji Čeović.

ŠTO JE ZUBNA PROTETIKA

Nadomještanjem nepostojećih zuba stomatološkom protetikom vrača se funkcionalnost i uloga zuba kao i estetski efekt, što je važno za ukupan izgled lica. Suvremenim protetskim radom moguće je zamijeniti prirodne zube i teško će biti uočiti razliku između prirodnog i umjetnog zuba. Ovisno o stanju zubi, moguća su razna protetska rješenja, a ugrubo ih možemo podijeliti u fiksnu i mobilnu protetiku.

ZUBNE KRUNICE

Gubitak zubi koji su posljedica traume, propadanja ili teške strukturalne promjene boje, primjenjuje se protetika u obliku zubne krunice. Ovi protetski nadomjesci su fiksni i ugrađuju se na izbrušenim zubima ili implantatima. Tako se popravlja estetika i obnavlja funkcije zuba. U stomatološkoj ordinaciji Čeović, uzimajući u obzir želje i mogućnosti pacijenta, predložiti ćemo optimalnu opciju.

ZUBNI MOSTOVI

Zubni mostovi su rješenje kod gubitka jednog ili više zubi, a komponirani su od dvije ili više međusobno povezanih krunica koje se postavljaju na prirodne zube ili zubne implantate. Krunice mogu biti od cirkona, keramike ili metal-keramike.

ZUBNE PROTEZE

Kod većeg gubitka zubi ili potpuno bezubih čeljusti  izrađuju se zubne proteze. U slučajevima nedostatka samo nekoliko zubi, rješenje može biti djelomična proteza. Proteze mogu biti fiksne i polufiksne, a danas se uglavnom rade kao polufiksna rješenja, gdje je proteza fiksirana na implantate. Sa polufiksnom protezom moguće skidanje radi lakšeg održavanja oralne higijene. Moguće je izraditi i fiksne proteze na implantatima,  u obliku hibridnih mostova ALL-ON-4 ili ALL-ON-6. 

NARUČITE SE NA PREGLED

    Vaše ime (obavezno)

    Vaš email (obavezno)

    Broj telefona (obavezno)

    Napišite datum i vrijeme dolaska (obavezno)