stomatološka ordinacija Čeović nježne paste za zube

Pravilna i redovna oralna higijena održava zdravlje zubi i desni i sprečava pojave patoloških stanja. Nepravilno i/ili neredovito pranje zubi dovodi do nakupljanja plaka, razvoja štetnih bakterija te razvoja karijesa i bolesti desni. U redovnoj oralnoj higijeni prvi „alat“ nam je zubna pasta. Na tržištu se nalaze na desetine proizvođača sa širokom ponudom, no pitanje je koliko su pojedine zubne paste učinkovite i koliko su dobre za naše zube.

BIRAJTE NJEŽNE I UČINKOVITE PASTE

Kako tvrde u Curaprox-u „Enzycal“  pasta za zube sadrže isključivo sastojke koji su u prirodnoj ravnoteži s vašim tijelom, poput enzima koji podupiru prirodnu zaštitnu funkciju vaše sline, koji djeluju antibakterijski. Enzimi u „Enzycal“ pastama za zube značajno pojačavaju prirodnu snagu naše sline. Pomažu nadomjestiti izgubljene minerale i kalcij u zubnoj caklini te djeluju protiv virusa i gljivica.
Slina ispire ostatke hrane iz usne šupljine, lijepe ostatke hrane na sebe (mehaničko čišćenje), vraćaju pH vrijednost u normalne vrijednosti i dolazi do smanjena rasta i razvoja bakterija. Tako će se smanjiti opasnost od pojave karijesa, a povećano izlučivanje sline doprinosi mineralizaciji i jačanju zubne cakline.

NJEGA I ZAŠTITA ZUBNE CAKLINE

Curaprox „Enzycal“ paste za zube njeguje i obnavljaju zubnu caklinu, sadrže nježne enzime i nisu abrazivne za caklinu. Također u Curaprox-u tvrde kako su „Enzycal“ paste za zube niskog stupnja abrazivnosti RDA (30 – 60) i na zube djeluju nježno, te pružaju kvalitetnu njegu i zaštitu.

Zubna caklina, unatoč svoj nevjerojatnog čvrstoći i otpornosti, nije u potpunosti otporna na oštećenja. Može ju oštetiti ili uništiti loša prehrana, izostanak redovne oralne higijene, kiseline i traume. Oštećivanje cakline nerijetko vodi njenoj eroziji, razvoju karijesa i pojavi drugih problema sa zubima. Zubne paste koje su pojačano abrazivne kao i tvrde četkice za zube, oštećivati će njenu površinu i vremenom dovesti do njenog propadanja.

FLOUR U PASTI ZA ZUBE

Pranje zubi s fluoridnom zubnom pastom i dalje je najbolje što možete učiniti kako biste održali zdravlje zubi. Fluor se infiltrira na površinu cakline i dohvaća čak područja koja su četkici nedostupna, a površinu zuba čini tvrđom i otpornijom na napad bakterija. Za postizanje maksimalnog učinka, nakon pranja zubi, izbacite (pljunite) pastu, ali nemojte ispirati usta. Curaprox „Enzycal“ paste za zube sadrže natrijev fluorid koji jača zubnu caklinu. Nakon četkanja čini ju otpornijom na kiselinu, remineralizira oštećenu caklinu i sprječava razmnožavanje štetnih bakterija. Upravo s ovim zaštitnim faktorima, uz redovitu i pravilnu uporabu, učinkovito sprječava nastanka karijesa.

POKUŠAJTE IZBJEĆI OVE SASTOJKE U PASTI ZA ZUBE

U većini pasta za zube još se uvijek kao jedan od sastojaka nalazi natrij lauril sulfat – NLS. Natrij lauril sulfat (NLS) je pjenasti deterdžent koji otapa prljavštinu i masnoću, te može biti prilično grub za zube. NLS napada stanice oralne sluznice, tkiva koja okružuju zube. U ustima uzrokuje bolne iritacije, oštećenja i često nastanak afti. Analiza iz 2019. godine pokazala je kako zubne paste bez NLS-a smanjuju broj i dugotrajnost ranica u ustima. Ako imate takav problem, zubne paste Curaprox „Enzycal“, baš kao i sve ostale Curaprox paste, ne sadrže natrij lauril sulfat – NLS.

Nerijetko paste za zube sadrže previše mentola, kako bi dah nakon pranja što je moguće duže zadržao poželjnu svježinu. No, previše mentola u pastama za zube, za posljedicu će imati isušivanje usta, smanjenje lučenje sline, što će umanjiti prirodnu zaštitu usta. Prejaka aroma mentola (ali i drugih) koja se duže zadržava, također će iskriviti okus hrane ili pića koja konzumiramo. Curaprox zubne paste imaju blag okus, s malom količinom aroma, pa će tako okusi ostati nepromijenjeni i neće se poremetiti ravnoteža usne šupljine.

NARUČITE SE NA REDOVNI STOMATOLOŠKI PREGLED

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš email (obavezno)

  Broj telefona (obavezno)

  Odaberite uslugu/tretman(obavezno)

  Napišite datum i vrijeme dolaska (obavezno)

  naslovna fotografija: Curaprox.hr