stomatološka ordinacija Čeović implantat

Ako ste se odlučili za ugradnji zubnih implantata ili još samo razmišljate o toj mogućnosti, saznajte kako izgleda proces ugradnje zubnih implantata.  Sigurno će vas zanimati da li je proces ugradnje bezbolan, koliko traje i kako izgleda oporavak, što preporučuju stomatolozi…. Zato smo sve pokušali opisati i dati odgovore na jednom mjestu.

MOŽE LI UGRADITI ZUBNE IMPLANTATE

Ukoliko se odlučite za ugradnju implantata stomatolog će obraditi vašu anamnezu, obaviti pregled i napraviti ili zatražiti  izradu ortopan snimke čeljusti. Nakon sakupljenih podataka i snimaka, stomatolog može donijeti odluku o tome je li pacijent kandidat za ugradnju implantata, odnosno što se može napraviti kako bi se zadovoljili svi potrebni uvjeti za ugradnju implantata.

KAKO POSTIĆI POVOLJNO STANJE ZA UGRADNJU IMPLANTATA

Moguć je nedostatak koštanog tkiva za ugradnju implantata. U toj situaciji stomatolog će predložiti nadogradnju koštanog i mekog tkiva (augumentacija), što je potrebno kako bi se povećala masa koja će okruživati implantat.

Ukoliko bi tijekom pripreme situacija zahtijevala, moguće je vađenje zubi te sanacija parodontalnog tkiva. I opet temelj oralnog zdravlja, a to je kvalitetna i redovna oralna higijena, o kojoj smo već nekoliko puta pisali. Zbog loše i neredovite orane higijene moguća su komplikacije nakon ugradnje implantata, pa se ovo upozorenje stomatologa treba vrlo ozbiljno shvatiti.   

KADA STOMATOLOZI NE PREPORUČUJU ZUBNE IMPLANTATE

Dobra, zdrava i kvalitetna kost prvi je i glavni uvjet za ugradnju zubnog implantata. Potvrdu ovih uvjeta dobiva se CT dijagnostikom i ortopanskom snimkom čeljusti.

 UKOLIKO KOSTI NEMA DOVOLJNO ZA SIGURNU I PRAVILNU ugradnju zubnog implantata, moguća su rješenja problema, a to su: 

 • PRF protokol s augmentacijom vlastite kosti ili nadogradnjom umjetne kosti u donjoj čeljusti
 • sinus lift u kombinaciji s PRF protokolom u gornjoj čeljusti

BOLESTI KOŠTANOG SUSTAVA kao što je osteoporoza velika je kontraindikacija za ugradnju zubnih implantata. Kod takvih pacijenata slabija je oseointegracija i postoji velika vjerojatnost odbacivanja zubnih implantat.  Najčešće je POSTOJANJE KRONIČNIH BOLESTI prepreka za ugradnju dentalnih implantata (hemoragične bolesti, bolesti imunološkog sustava, adipozitet)

Ako se uzimaju LIJEKOVI KOJI UMANJUJU ZGRUŠAVANJE KRVI, pacijent bi trebao prije ugradnje zubnih implantata potražiti savjet specijaliste (kardiologa ili srodnog specijaliste). Tako će dobiti informaciju o daljnjim mogućim postupcima liječenja i što treba raditi ukoliko se odluči za ugradnju implantata.

Pacijenti s ugrađenim UMJETNIM SRČANIM ZALISCIMA I PREMOSNICAMA (bypass) morali bi proći dodatnu medicinsku pripremu. Nakon ugradnje zubnih implantata propisuje se antibiotska terapija.  Kako bi stomatolog mogao donijeti ispravnu odluku, pacijent bi ga trebao informirati o svom općem zdravstvenom stanju i koje terapijama uzima.

Stomatolog  neće preporučiti ugradnju zubnih implantata ako na čeljustima postoje CISTE, TUMORI, NEIZVAĐENI KORJENOVI, NEPOVOLJAN ODNOS GORNJE I DONJE ČELJUSTI ILI LOŠA ORALNA HIGIJENA.

NARUČITE SE NA STOMATOLOŠKI PREGLED

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš email (obavezno)

  Broj telefona (obavezno)

  Odaberite uslugu/tretman(obavezno)

  Napišite datum i vrijeme dolaska (obavezno)