stomatološka ordinacija Čeović proteza na implantatima

Kod potpuno bezubih čeljusti izrađuju se proteze koje leže isključivo na sluznici ili se mogu oslanjati na implantate. Mobilna protetika primjenjuje se i  kod velikog gubitka zubne kosti koju nije moguće nadomjestiti kako bi se ugradili zubni implantati. Mobilne proteze sastoje se od zubi i baze koja imitira rozu gingivu. Djelomične akrilatne proteze u sebi imaju samo zube koji nedostaju te se stabiliziraju i drže s preostalim zubima, dok totalne proteze čine cijeli zubni niz.  

„ALL ON 4/ ALL ON 6“ FIKSNI MOSTOVI

“All on 4” sustav zahtjeva ugradnju 4 implantata, dok se kod “All on 6” sustava ugrađuje 6 implantata. Nakon ugradnje implantata, stomatolog uzima otisak,  a pacijentu se svega nakon jednog dana postavlja privremeni most, što je velika prednost ovih sustava. Nakon potrebnog vremena cijeljenje tkiva oko implantata, koje prosječno traje četiri mjeseca (osteointegracija), pacijentu se privremeni most zamjenjuje trajnim mostom. Za ovu mogućnost svakako se savjetujte sa svojim stomatologom.

Trajni mostovi ovih sustava izrađuju se od najkvalitetnijeg kompozitnog materijala, a most će nadomjestit prije svega izgubljene zube ali i izgubljenu kost i zubno meso. Ovaj  postupak stomatolog može primijeniti i kod pacijenata koji nemaju dovoljnu visinu kosti. U slučaju bilo kakve potrebe tijekom vremena korištenja, ovakve proteze mogu se popravljati ili dodatno prilagođavati.