stomatološka ordinacija Čeović Invisalign ortodontska terapija

Invisalign ortodontska terapija je jedna od najnovijih i najmodernijih pristupa u rješavanju ortodontskih anomalija. Razvijena je u SAD-u, suradnjom vrhunskih liječnika ortodonata i inženjera informatike i programerstva.

stomatološka ordinacija Čeović Invisalign ortodontska terapija

Namijenjena je rješavanju blažih do srednje zahtjevnih ortodontskih anomalija pomoću unaprijed kompjuterski isplaniranih pomaka zuba i po tome 3D isprintanih prozirnih folija koje pacijent tijekom terapije zamjenjuje svaka dva tjedna.

Najveća prednost ove tehnike je što se prozirne folije u ustima slabo uočavaju i pacijentu daju osjećaj sigurnosti i samopouzdanja tijekom terapije.

Terapija traje ovisno o zahtjevnosti anomalije, od 6 mjeseci do 2 godine. Folije se nose najmanje 20-22 sata dnevno. Svaka folija ima integrirani indikator nošenja tako da stomatolog može znati da li je pacijent nosio foliju. Na taj način se izbjegavaju mogući nesporazumi oko napredovanja terapije. Ovu tehniku ne bismo preporučili djeci i adolescentima već odraslim odgovornim osobama koje su spremne surađivati i nositi folije kako je preporučeno. Naravno, bitno je dobro održavati higijenu i o svim detaljima savjetovati se sa svojim stomatologom