stomatološka ordinacija Čeović zubni implantat

Zubni implantati postaju sve više odabir kojim se trajno rješava problem nedostatka zubi i vraća lijep osmjeh i samopouzdanje. Kada se odlučimo na ugradnju implantata važno je odabrati pouzdanog i stručnog stomatologa, kao i kvalitetne implantate. Kako bi dobili uvid u trenutno dentalno stanje, naručite se na pregled i specijalist oralne medicine pojasniti će  mogućnosti i predložiti najbolje i najbrže rješenje nadomještanja izgubljenih zubi. 

KAKO ZUBNI IMPLANTAT ZAMJENJUJE PRIRODNI ZUB

Zubni implantat izrađen je od biokompatibilnog materijala (titan) i kirurški se ugrađuje u čeljust. Na ugrađeni implantata stavlja se protetska konstrukcija, zubna krunica ili most, pa tako može biti nadomjestak jednom zubu ili za više zubi u nizu.

Zubni implantat preuzima izgled i funkciju prirodnog zuba i zaustavlja se propadanje kosti.

stomatološka ordinacija Čeović zubni implantat
zubni implantat izrađen je od biokompatibilnog materijala

Ovo je vrlo važna funkcija implantata jer pomaže u očuvanju preostalih zdravih zubi. Ugradnjom implantata i protetskih radova na njima vrača se normalna funkciju žvakanja, konzumiranje tekućina i nerijetko normalnog govora. Zubni implantati pomažu zadržati normalnu strukturu i volumen lica i usta, što pridonosi mlađem i zdravijem izgledu te vraća samopouzdanje. 

MOŽE LI SVATKO UGRADITI ZUBNE IMPLANTATE

Dobra, zdrava i kvalitetna kost prvi je i glavni uvjet za ugradnju zubnog implantata. Potvrdu ovih uvjeta dobiva se CT dijagnostikom i ortopanskom snimkom čeljusti. Ukoliko kosti nema dovoljno za sigurnu i pravilnu ugradnju zubnog implantata, moguća su rješenja problema, a to su: 
• PRF protokol s augmentacijom blastite kosti ili nadogradnjom umjetne kosti u donjoj čeljusti
• sinus lift u kombinaciji s PRF protokolom u gornjoj čeljusti

stomatološka ordinacija Čeović - trauma zuba i liječenje traume
CT dijagnostika i ortopanska snimka čeljusti daje informaciju o kvaliteti kosti

Nadogradnja kosti produljuje tijek ugradnje implantata, ovisno o pacijentu, ali obično se radio o 6 do 8 mjeseci do postizanja dobrog stanja kosti i tkiva pogodnog za ugradnju implantata.

UGRADNJA IMPLANTATA I ODRŽAVANJE 

Često se misli kako je ugradnja implantata bolan i dugotrajan postupak. No postupak je potpuno bezbolan, traje svega 15-tak minuta i manje je bolan od nekih drugih stomatoloških zahvata.

stomatološka ordinacija Čeović implantat
implantat će srasti s kosti i funkcionirati će kao prirodni zub

Po ugradnji zubnog implantata počinje proces sraštavanja kosti i implantata što implantatu pomaže funkcionirati kao prirodan zub. Prije ugradnje protetskog rada na zubnom implantatu u donjoj čeljusti potrebno je čekati 2 do 3 mjeseca, a kod gornje čeljusti 3 do 4 mjeseca. Nakon sraštavanja implantata i izrade zubne krune, mosta ili proteze po otisku pacijenta, pričvršćuje se protetski rad i time je cjelokupni proces završen.

Titanski dio implantata ugrađen u kost je doživotan što najčešće garantira proizvođač implantata. Protetski rad na implantatu, ovisno o kvaliteti, vrsti i održavanju može potrajati 5 ili više godina, a zamjena istrošenih protetskih radova je jednostavna i brza.

Zubni implantati održavaju se jednako kao i prirodni zubi. To podrazumijeva minimalno dva puta dnevno četkanje zubi i i čišćenje među zubnog prostora zubnim koncem ili interdentalnim četkicama. Više o održavanju zubnih implantata možete pročitati u našem članku „HIGIJENA PROTETSKIH I ESTETSKIH NADOMJESTAKA“

NARUČITE SE NA STOMATOLOŠKI PREGLED

    Vaše ime (obavezno)

    Vaš email (obavezno)

    Broj telefona (obavezno)

    Odaberite uslugu/tretman(obavezno)

    Napišite datum i vrijeme dolaska (obavezno)