stomatološka ordinacija Čeović-izbjeljivanje zubi

Osmijeh govori više nego ijedna druga osobina i to će biti prva stvar koju ljudi primijete.  Lijep osmijeh s blistavim bijelim zubima, utječe na bolju komunikaciju i svaku drugu socijalnu interakciju. Genska predispozicija, loša oralna higijena, patološka stanja, prirodno trošenje zubne cakline, nezdrave navike,  loša i nekvalitetna prehrana, su uglavnom dogovorni za tamnjenje zubi, a izbjeljivanje je najčešća rješenje problema. 

KAKAO SE IZBJELJUJU ZUBI

Izbjeljivanje zubi je kozmetički postupak kojim se prirodna boja zuba prosvjetljuje za nekoliko nijansi. U stomatološkoj ordinaciji Čeović imamo bogato iskustvo s ovim postupkom. U tu svrhu izbjeljivanja koriste se gelovi na bazi karbamid peroksida ili vodikova peroksida u različitim koncentracijama. Ti se gelovi na površini zuba razgrađuju i otpuštaju kisik, koji prodire u caklinu i izbjeljuje dentin do željene nijanse. Reakcija se ubrzava djelovanjem posebne lampe kojom se zubi osvjetljavaju tijekom tretmana.

Postoji i mogućnost izbjeljivanja zuba s pomoću posebnih individualnih udlaga u koje se stavlja gel, a pacijent ih nosi kod kuće. Nakon tretmana zubi su dan-dva pojačano osjetljivi, pa se preporučuje korištenje fluornih pasta.

stomatološka ordinacija Čeović-izbjeljivanje zubi
moguće je izbjeljivanja zubi pomoću posebnih individualnih udlaga u koje se stavlja gel, koje pacijent nosi kod kuće
stomatološka ordinacija Čeović-izbjeljivanje zubi
ubrzavanje izbjeljivanja djelovanjem posebne lampe kojom se zubi osvjetljavaju tijekom tretmana

ŠTO NAKON TRETMANA IZBJELJIVANJA ZUBI

Preporučljivo je privremeno (jedan do dva dana) ne konzumirati proizvode i namirnice koje pospješuju tamnjenje zubi.  Najčešće se to odnosi na pijenje kave i tamnih čajeva, pušenje duhana, obojena gazirana pića, izbjegavanje začina s jakim pigmentima npr. kurkuma, te bobičastog voća.

Izbjeljivanje nije dugoročno rešenje, njime će se ukloniti mrlje sa zubi, ali se neće spriječiti njihovo ponovno pojavljivanje. Rezultati tretmana izbjeljivanja traju ovisno o  navikama, u prosjeku godinu dana do najviše dvije godine. Prije tretmana izbjeljivanja zubi,  stomatolog će napraviti pripremu koja uključuje:

 • detaljan pregled zubi
 • čišćenje kamenca (ukoliko je potrebno)
 • poliranje zubi
 • zaštitu sluznice usne šupljine i zubnog mesa
stomatološka ordinacija Čeovic- stomatologu prije ljetovanja
detaljan pregled zubi
stomatološka ordinacija Čeović - poliranje zubi
poliranje zubi
stomatološka ordinacija Čeović zubni kamenac
skidanje kamenca i naslaga

PREVENCIJA PIGMENTACIJE ZUBI

Ispravna i redovna higijena zubi i usne šupljine najbolji je način sprječavanja  pigmentacija zubi, pa se tako preporučuje:

 • pranje zubi najmanje dva puta dnevno
 • čišćenje zubi nakon svakog obroka, a stomatolozi preporučuju ispiranje zubi vodom nakon konzumiranja kave, crnog vina ili bilo koje druge hrane koja može obojiti zube
 • izbjegavate pušenje i korištenje proizvoda sa duhanom
 • izbjegavanje namirnica sa velikom količinom šećera
stomatološka ordinacija Čeović-zdravlje srca i zubi
prestanite pušiti duhan
stomatološka ordinacija Čeović-Uskršnji blagdani
izbjegavajte namirnice s puno šećera
isperite zube vodom nakon kave, vina…

Čak i kod odlične higijene zubi, potrebni su redoviti kontrolni pregledi kod stomatologa i to svakih šest mjeseci. Upravo takvi pregledi najbolja su prevencija, prema potrebi stomatolog će ukloniti kamenac kao i pigmentaciju zubi.

NARUČITE SE NA TRETMAN IZBJELJIVANJA ZUBI

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš email (obavezno)

  Broj telefona (obavezno)

  Odaberite uslugu/tretman(obavezno)

  Napišite datum i vrijeme dolaska (obavezno)