stomatološka ordinacija Čeović ljuskice

Porculanske ljuskice imaju prirodan izgled jer porculan gotovo savršeno imitira caklinu zuba. Zbog glatke površine neće promijeniti boju, a neće se dogoditi upala ili povlačenja zubnog mesa. Keramičke ljuskice (veneers) su tanki keramički nadomjesci, adhezivno se trajno cementiraju na prednju površinu zuba, a krajnji rezultat je vrhunska estetika i lijep prirodan osmijeh.

Uz prirodan i lijep osmjeh, neizostavna je lijepa, pomlađena,
svježa, bez bora i ožiljaka, koža lica.
Pogledajte kako možete “zaustaviti” godine i
kako može u tome pomoći PRF tretman.

ZA ŠTO SU DOBRE PORCULANSKE LJUSKICE?

Ljuskicama se mogu ispraviti položaj, oblik, veličina i boja zubi. Koriste se i za poboljšanje potrošenih ili okrhnutih zubi, smanjenje razmaka među zubima (dijastema), poravnanja zubi, te poboljšavanje izgleda tamnih zuba. Moguće je ispraviti i druge estetske, ali i funkcionalne nedostatke.

Kada se odlučite za ugradnju ljuskica, prvo je potrebno obaviti konzultacije s Vašim stomatologom, a nakon pregleda utvrditi će jeste li kandidat za ljuskice. U velikom broju slučajeva nedostaci na zubima mogu se riješiti ljuskicama, a nije nemoguće riješiti i manji ortodontski problem ukoliko pacijent ne želi ortodonsku terapiju. Stomatolog će predložiti idealno rješenje, uzimajući u obzir Vaše želje, potrebe i mogućnosti.

MOGU LI LJUSKICE PUKNUTI ILI OTPASTI

Porculanske ljuskice za zube su trajno, izuzetno kvalitetno, estetski lijepo i prirodno rješenje za estetiku i neke druge probleme zubi koje smo malo prije nabrojali. Ugradnja keramičkih ljuskica je minimalno invazivni zahvat. Uklanja se minimalno tvrdog zubnog tkiva (manje nego za potpune keramičke krunice). Keramičke ljuskice izrađuju se prema uzetom otisku, a cijeli postupak traje nekoliko dana.

stomatološka ordinacija Čeović ljuskice
kod ugradnje uklanja se minimalno tvrdog zubnog tkiva
stomatološka ordinacija Čeović trajnost krunica i mostova
ljuskice se izrađuju po mjeri, podešava se boja s prirodnim zubima

Odljeplivanje ili odcementiravanje ljuskica je gotovo potpuno nemoguć primjenom današnjih  tehnika cementiranja. Vjerojatnost za nastanak ovakvih nevolja dodatne osiguravamo  najkvalitetnijih materijalima za  cementiranje, koji su upravo namijenjeni za ugradnju ljuskica.

Pucanje porculanske ljuskice je moguće, no obzirom na kvalitetu današnjih ljuskica, u najnepovoljnijoj situaciji koju možemo zamisliti, vjerojatno bi pukla u sitiacijama u kojima bi pukla i prirodna caklina zuba. Obzirom na njihovu čvrstoću, ne može se isključiti i njihova zaštitna uloga koju mogu imati kod traume zuba.  

PAZITE NA SVOJE LJUSKICE

Iako je ugradnja keramičkih ljuskica  minimalno invazivni zahvat, moguće je  prvih nekoliko dana nakon ugradnje pojava blage preosjetljivosti. Preporuka je u tom vremenu izbjegavati vrlo vruću ili hladnu hranu / pića i svakako bi bilo dobro jesti mekanu hranu. Kada osjetljivost nestane, možemo se vratiti uobičajenim prehrambenim navikama.

Dugi vijek ljuskica osigurati ćemo redovnom orlanom higijenom. Zube je potrebno četkati minimalno dva puta dnevno na jednak način kao i kod četkanja prirodnih zubi. Nikako ne bi smjeli zaboravite i na redovito čišćenje međuzubnog prostora. Posjetom stomatologu barem dva puta godišnje osigurati će vrlo brzo uočavanje eventualnih problema, a tako ćemo pomoći u održavanju dugotrajnosti ljuskica.

NARUČITE SE NA PREVENTIVNI PREGLED

    Vaše ime (obavezno)

    Vaš email (obavezno)

    Broj telefona (obavezno)

    Odaberite uslugu/tretman(obavezno)

    Napišite datum i vrijeme dolaska (obavezno)