stomatološka ordinacija Čeović curaprox cs 5460 ortho

Ponekad je održavanje zubi i ortodontskog aparatića za cijelo vrijeme trajanja terapije izazovno, no nužno je kako bi održali zube zdravima. Prije svega treba posvetiti posebnu pažnju uklanjanju zubnih naslaga, upotrebom četkice za zube i međuzubne prostore. Kada nosimo fiksni ili mobilni aparatić naoko laka svakodnevna rutina ipak postaje nešto zahtjevnija.

ZAŠTO JE TEŽE OČISTITI ZUBE KADA NOSIMO APARATIĆ

Zubne naslage (plak) su glavni uzročnik razvoja zubnog karijesa, nastanka više bolesti desni, pa i drugih problema koji se mogu javiti u usnoj šupljini. Za vrijeme trajanja ortodontske terapije na zubima i na ortodontskom aparatiću se dešava sljedeće:

 • zubne naslage nakupljaju se u malim prazninama i teško dostupnim mjestima između fiksnog ortodontskog aparata i zubi 
 • sitni komadići hrane zaostaju u fiksnim ortodontskim aparatima, bravicama i žicama

ODABIR ČETKICE ZA ZUBE I ČIŠĆENJE APARATIĆA

Za temeljito čišćenje zubi i aparatića obična zubna četkica korištena na uobičajeni način vjerojatno neće dovoljno dobra. Upravo iz tog razloga razvijena posebna četkica namijenjena pacijentima s fiksnim ortodontskim aparatima  CURAPROX CS 5460 ortho. Četkica ima jedinstvenu „udubina za fiksni ortodontski aparat” i 5460 iznimno finih, nježnih Curen® vlakana gusto poredanih po glavi četkice.  Vlakna na toj četkici su na sredini nešto kraća radi boljeg zahvata i učinkovitijeg čišćenja oko fiksnog ortodontskog aparata i kvačica.

Za temeljito čišćenje zubi oko bravica fiksnog aparatića, pa i samih bravica također su izrađene prilagođene četkice Curaprox CS 708 ortho za svakodnevnu uporabu.

PRAVILNO ČETKANJE ZUBI S ORTODONTSKIM APARATIĆEM

Za održavanje higijene usne šupljine za vrijeme ortodontske terapije nije dovoljno samo imati prilagođene četkice. Preporuka je dva puta dnevno četkati zube pravilnom tehnikom koja bi mogli ovako opisati:

stomatološka ordinacija Čeović curaprox cs 5460 ortho
 • postaviti četkicu CURAPROX CS 5460 ortho na rub desni pod kutom od oko 45 stupnjeva
 • izbjegavajte vodoravne pokrete četkanja
 • pomičite četkicu po zubima i fiksnom ortodontskom aparatu malim, nježnim kružnim pokretima.
 • očistite i rub desni

Učinkovito uklanjanje zubnih nježno je četkanje, a ne ribanje zubi. Mnogi ljudi četkaju pregrubo, što uzrokuje probleme kao što su oštećenje zubne cakline, povlačenje desni i izloženi korijeni zubi.

Čišćenje teško dostupnih mjesta pomoću  ortodontska četkica za zube Curaprox CS 708 ortho može biti od velike koristi.  Ova četkica može dosegnuti čak i izrazito teško dostupna područja zahvaljujući maloj glavi i činjenici da se može savijati prema potrebi. Osim toga ima dvostruki pregib i fleksibilnu dršku koji vam omogućavaju savršen kut za dosezanje svih mjesta. Izrađena je sa sedam snopova finih Curen® vlakana na maloj, kompaktnoj glavi koji s lakoćom uklanjaju zubne naslage.

stomatološka ordinacija Čeović Curaprox CS 708 ortho

NARUČITE SE NA ORTODONTSKI PREGLED

  Vaše ime (obavezno)

  Vaš email (obavezno)

  Broj telefona (obavezno)

  Odaberite uslugu/tretman(obavezno)

  Napišite datum i vrijeme dolaska (obavezno)

  fotografije: Curaprox.hr