stomatološka ordinacija Čeović interdentalne četkice

Za svakodnevnu oralnu higijenu svaki stomatolog će obavezno preporučiti četkanje zubi minimalno dva puta dnevno, no često ne čujemo i onaj dio kada nam se govori i potrebi čišćenja međuzubnog prostora. U tu svrhu na raspolaganju su nam zubni konac i učinkovitije međuzubne (interdentalneI) četkice.

KAKO ODABRATI ČETKICU ZA ČIŠĆENJE MEĐUZUBNOG PROSTORA

U Coraprox-u znaju tajnu besprijekorne čistoće teško dostupnih i uskih prostora između zuba. Prema njihovom iskustvu to su iznimno tanka, duga i izdržljiva vlakna, koja će nježno i učinkovito obaviti čišćenje. I to je potrebno napraviti samo jednom dnevno jednim potezom.

Koju veličinu četkice ćemo koristi ovisiti će o kompaktnosti zubi, a ponekad i o stanju desni. Za pomoć oko pravilnog određivanja veličine četkice možemo zamoliti stomatologa ili asistenta. U tu svrhu koristi se patentirana IAP sonda, a boja na sondi će pokazati koju veličinu međuzubne četkice možemo koristiti.

PRAVILNO KORIŠTENJE MEĐUZUBNE ČETKICE

Međuzubne četkice koriste se za čišćenje prirodnih zuba, najužih i većih međuzubnih prostora, zubnih implantata, krunica, mostova i nakon kirurških zahvata. Poznato je kao se između ortodontskog aparata i zuba nakuplja poprilično mnogo zubnih naslaga. Uz pomoć međuzubnih četkica učinkovito se mogu ukloniti i očistiti sva teško dostupna mjesta. Korištenjem međuzubne četkice jednostavnije održavamo oralno zdravlje.

Kako pravilno koristiti Curaprox međuzubne četkice pogledajte na priloženom kratkom videu.

izvor: Yotube / Curaprox Hrvatska

VELIČINA ČETKICE I OBLIK DRŽAČA

I veličinu četkice i oblik držača moguće je prilagoditi vlastitim potrebama. Kada je držač četkice u pitanju na nama je odabrati koji nam najviše odgovara… Da li je to plastični ili aluminijski, ravni ili zakrivljeni? S kratkom ili dugačkom ručkom? S klik sistemom ili na zavrtanje? Izbor u Coraproxu je dovoljno velik kako bi svatko mogao pronaći upravo onu kombinaciju četkice i držača koja mu najviše odgovara.

različite veličine četkica za bolju individualnu prilagodbu (fotografija: Curaprox Hrvatska)

NARUČITE SE NA PREVETIVNI PREGLED

    Vaše ime (obavezno)

    Vaš email (obavezno)

    Broj telefona (obavezno)

    Odaberite uslugu/tretman(obavezno)

    Napišite datum i vrijeme dolaska (obavezno)