stomatološka ordinacija Čeović mliječni zubi

Zdravlje mliječnih zubi kod djece vrlo je važno jer oni čuvaju mjesto trajnim zubima. Kada počinju izbijati trajni zubi, mliječni usmjeravaju njihov rast. Preranim gubitkom mliječnih zubi dolazi do pogrešnog rasta trajnih zubi, što će kasnije dovesti to ortodonskih poteškoća.

Kod djece je potrebno što je prije moguće razviti naviku redovnog i pravilnog održavanja higijene zubi. Poželjno je korištenje paste za zube koja sadrži fluoride, koji će dodatno zaštiti dječje zube. Inače jače lučenje sline kod djece neutralizira kiselinu i tako štiti caklinu zuba, što zaustavlja nakupljanje plaka i zadržavanje bakterija na zubima.

Mliječne zube može se očuvati i premazivanje flourom u tekućem obliku, u obliku gela ili laka, što će potaknuti remineralizaciju tkiva zuba, smanjiti razvoj bakterija i zaustaviti početni karijes (Fluoridacija)  Postupak je brz i bezbolan.

Unatoč svemu što poduzmemo, karijes može nastati i na mliječnim zubima i takva situacija se nikako ne smije zanemariti.
Kao i kod trajnih zubi, što se karijes ranije otkrije, to će ga se lakše sanirati i sačuvati mliječni zub. Redoviti pregled i odlazak s djetetom stomatologu najbolji je način prevencije u čuvanja zdravlja zubi.  

NARUČITE SE NA PREVENTIVNI PREGLED

    Vaše ime (obavezno)

    Vaš email (obavezno)

    Broj telefona (obavezno)

    Odaberite uslugu/tretman(obavezno)

    Napišite datum i vrijeme dolaska (obavezno)