stomatološka ordinacija Čeovic-novogodišnja odluka

Posjet stomatologu dva puta godišnje trebao bi  postati svakome stalna obaveza. Kada zub počne boljeti počinju veći problemi, nerijetko je potrebno otvaranje zuba, mora se napraviti RTG snimka i još nekoliko puta odlaziti stomatologu kako bi se problem do kraja adekvatno sanirao.  

Ako samo malo promijenimo navike i nađemo vremena (i hrabrosti) i dva puta godišnje posjetimo stomatologa, koji će napraviti eventualna potrebna čišćenja, uočiti moguće početke nastanka karijesa, upala i sličnih poteškoća,  otvoren nam je put prema minimalno invazivnim zahvatima i brzom otklanjanju patoloških procesa u samom začetku.  Svi nam je jasno u kojem i u kakvom vremenu živimo, nemamo dovoljno vremena pa čak ni za pojesti pošteni zdravi obrok.

stomatološka ordinacija Čeović - preventivna stomatologija
redovni pregledi čuvaju zdravlje zubi i usne šupljine

BRZI TEMPO ŽIVOTA MOŽE NAŠTETITI NAŠIM ZUBIMA

Nerijetko se posegne za nekim „brzim obrokom“ kojem se doda i povećani unos šećera. Takva prehrana utječe na propadanje zubne cakline i samih zubi. Ako još k tome dodamo i neredovitu oralnu higijenu i kroz dan nedovoljno dobro održavanje pravilne pH vrijednosti usne šupljine, stvorili smo sve uvjete za ubrzano propadanje zubi i  ostale probleme u usnoj šupljini.

stomatološka ordinacija Čeović-redovni stomatološki pregled
brzi tempo života nerijetko nas tjera na “brzu prehranu”
stomatološka ordinacija Čeović-redovni stomatološki pregled
uz “brzu prehranu” vrlo često unosimo i više šećera

ŠTO AKO SU UGRAĐENI IMPLANTATI I PROTETSKI RADOVI

Mnogi koji imaju ugrađene implantate i protetske radove misle kako su završili sa redovitim stomatološkim kontrolama. Ali realnost je drugačija, upravo takvim pacijentima se preporuča barem jednom godišnja stomatološka kontrola. Nakon odrađenih zahvata potrebno je držati pod kontrolom učinjene radove i obavljati kontrolu zubi i implantata koji su opterećeni protetskim radovima. Također isto pravilo vrijedi i s endodontski tretiranim zubima.

REDOVNE STOMATOLOŠKE KONTROLE NEKA BUDU NAVIKA

stomatološka ordinacija Čeovic-novogodišnja odluka
redovne stomatološke kontrole neka nam postanu navika

Redovne stomatološke kontrole potrebne su kako bi se uočile eventualne patološke promjene oko zuba ili implantata. U takvim situacijama stomatolog može manjim bezbolnim zahvatima otklonite probleme bez ugrožavanja cjelokupnog implantata ili protetskog nadomjeska. Više godišnjim izbjegavanjem stomatoloških kontrola stvara se velika vjerojatnost razvijanja nepredviđenih promjena i upala koje mogu uništiti zub odnosno implantata.

Takvim ponašanjem možemo ugroziti temelje protetskih nadomjestaka. Savjet stomatologa je jednom godišnje obaviti kontrolni pregled,  obaviti  profesionalna čišćenja i napraviti potrebne snimke kako bi produljili trajanja vaših implantata i protetskih radova.

NARUČITE SE KONTROLNI STOMATOLOŠKI PREGLED

    Vaše ime (obavezno)

    Vaš email (obavezno)

    Broj telefona (obavezno)

    Odaberite uslugu/tretman(obavezno)

    Napišite datum i vrijeme dolaska (obavezno)