stomatološka ordinacija Čeović- prednosti zubnih implantata

Nadomjestiti izgubljeni zub važno je radi vraćanja normalne funkcije usitnjavanja hrane, govora i sprječavanja negativnih posljedica za ostale zube. Osim vraćanja funkcionalnosti,  nadomještanjem izbuljenog zuba ili više njih, rješavamo problem narušenog izgleda i vraćamo  samopouzdanje. Od svih mogućnosti, posebno se ističu zubni implantati, koji su se pokazali najučinkovitijom terapijom zamjene izgubljenog zuba. 

Mobilne zubne proteze koje su u početku dobro pristajale, vremenom počinju ispadati, postaju nestabilne i neugodne. Zbog gubitka čeljusne kosti, protezama je potrebno redovito podlaganje, a ne smije se zanemariti i njihova slaba potpora žvakanju. Nedostaci zubnih proteza često uzrokuju promjenu prehrane, odnosno bira se mekša hrana, koja zahtjeva manje žvakanja.

Zubni most je nadomjestak od najmanje dvije spojene zubne krunice, kojim se zamjenjuju jedan ili više izgubljenih zubi. Za postavljanje zubnog mosta potrebno je brušenje dva zdrava zuba što nije potpuno idealno rješenje zamjene nedostajućih zuba. Uz redovnu i dobru brigu o oralnom zdravlju, zubni mostovi mogu potrajati oko 15 godina.

stomatološka ordinacija Čeović- prednosti zubnih implantata
mobilne zubne proteze vremenom postaju nestabilne i neugodne
stomatološka ordinacija Čeović- prednosti zubnih implantata
za postavljanje zubnog mosta često je potrebno brušenje zdravih zubi

Za razliku od zubnih mostova i zubnih proteza, fiksni i polufiksni radovi na implantatima pružaju stabilnost i nema potrebe za promjenom prehrane. Trajnost zubnih implantata je daleka veća, uz dobru oralnu higijenu i redovne posjete stomatologu, mogu biti i doživotno rješenje za nadomještanje izgubljenih zubi i svakako bih trebalo uzeti u obzir kako prvi izbor. Prije odluke, savjetujemo posjet stomatologu koji će sigurno predložiti najbolje moguće rješenje.

stomatološka ordinacija Čeović- prednosti zubnih implantata
moguće je nadomjestiti jedan ili više zubi
stomatološka ordinacija Čeović-fiksne proteze all on 4 all on 6 prednosti zubnih implantata
fiksni sustavi “All on 4 / All on 6” za bezube čeljusti

ZAŠTO SU ZUBNI IMPLANTATI BOLJE RJEŠENJE?

Izgledaju kao prirodni zub i očuvati će oblik lica

stomatološka ordinacija Čeović- prednosti zubnih implantata
implantat izgleda gotovo kao i prirodni zub

Kako bi se mogli prilagoditi gotovo svim mogućim situacijama, imamo izbor zubnih implantata različitih veličina i oblika. Nakon ugradnje samog implantata, stomatolog će zajedno s pacijentom potražiti idealno rješenje za izradu keramičke krunice na implantatu. Osim funkcionalnosti i oblika, vrlo je važno postići boju okolnih zuba kako bi se implantat  idealno podudarao s ostalim zubima. Uspješno izveden implantat gotovo je nemoguće prepoznati u odnosu na ostale prirodne zube.

Kod gubitka zuba, nestaje potpora zubi strukturi lica, što će dovesti do promijene oblika lica, što gotovo uvijek izgled čini više starijim nego što je očekivano za kronološku dob. 

Čuvaju čeljusnu kost i omogućuju normalnu prehranu

Kod gubitka zuba, dolazi i do gubljenja koštane mase u čeljusti. Naime, čeljusnoj kosti potrebna je stimulacija, a nju ćemo postići ugradnjom zubnog implantata. Krajnji ishod je očuvanu čeljusnu kost, očuvana funkcionalnost zubi i neće biti narušena estetika lica. Zubni implantati učvršćen je u čeljust vijkom od visoko kvalitetnog titana, oko kojeg će vremenom kost stvoriti vrlo čvrstu vezu. Vijak kod implantata preuzima ulogu korijena zuba, a zbog vrlo čvrste i stabilne veze s čeljusnom kosti, moguće je vratiti gotovo istu silu zagriza kao i kod prirodnog zuba.

Održavaju normalan govor i ne zahtijevaju posebnu brigu

Nošenje zubne proteze i neke druga rješenja, kako i nedostatak zuba, mogu utjecati na ispravno izgovaranja riječi i govor općenito. Zubni implantati, zbog svoje konstrukcijske veze koju čini sa čeljusnom kosti, stvaraju osjećaj i funkcionalnost prirodnih zuba, pa tako omogućuju potpuno nepromijenjen govor

ODRŽAVANJE HIGIJENE ZUBNIH IMPLANTATA

Najbolji rezultati četkanja zubi, ali i protetskih i estetskih nadomjestaka, postižu se ako se četkica drži pod kutom od 45 stupnjeva. Preporuka je prvo četkati vanjsku, a poslije unutarnju površina zuba, a zatim sve grizne plohe svih zubi. Također je preporuka četkanje jezika i lagano masiranje zubnog mesa kružnim pokretima.

Ne zaboravimo na redovito korištenje zubnog konaca ili interdentalnih četkica. Među zubni prostor gotovo je nemoguće potpuno očistiti samo četkanjem zubi. Među zubni prostor otprilike čini gotovo 33% posto ukupne površine naših zubi i vrlo je važno održavati ga čistim. Ovo je vrlo važno i kod čišćenja stomatoloških protetskih ili estetskih nadomjestaka. Kod nabave zubnog konca odaberite onaj koji vam najviše odgovora, ovisno o vrsti protetskih ili estetskih nadomjestaka.  

stomatološka ordinacija Čeović - pravilno četkanje zubi, prednosti zubnih implantata
dva puta dnevno četkajte zube, imali ili ne ugrađene implantate
stomatološka ordinacija Čeović prednosti zubnih implantata
koristite zubni konac i/ili interdentalne četkice
stomatološka ordinacija Čeovic- prednosti zubnih implantata
ugrađene implantate treba barem 2 puta godišnje pregledati stomatologa

Vodica za ispiranje usta može itekako biti od pomoći u dodatnom uklanjanju bakterija nakupljenih između zubi i protetskih nadomjestaka. Osim uklanjanje bakterija, zubne naslage (plak) će se sporije stvarati na površinama zubi ili protetskim nadomjescima. Vodice za ispiranje vrlo dobre su kao nešto trajniji osvježivač daha.

NAJAVITE SE ZA PREGLED I UGRADNJU IMPLANTATA

    Vaše ime (obavezno)

    Vaš email (obavezno)

    Broj telefona (obavezno)

    Odaberite uslugu/tretman(obavezno)

    Napišite datum i vrijeme dolaska (obavezno)