stomatološka ordinacija Čeović- prednosti zubnih implantata

Promjena prehrambenih navika, loša oralna higijena i rijetki posjeti stomatologu, vremenom će nedvojbeno dovesti do gubitka jednog ili više zubi. Nadomjestiti izgubljeni zub važno je radi vraćanja normalne funkcije usitnjavanja hrane, govora i sprječavanja negativnih posljedica za ostale zube. Osim vraćanja funkcionalnosti,  nadomještanjem izbuljenog zuba ili više njih, rješavamo problem narušenog izgleda i vraćamo  samopouzdanje. Od svih mogućnosti, posebno se ističu zubni implantati, koji su se pokazali najučinkovitijom terapijom zamjene izgubljenog zuba. 

Mobilne zubne proteze koje su u početku dobro pristajale, vremenom počinju ispadati, postaju nestabilne i neugodne. Zbog gubitka čeljusne kosti, protezama je potrebno redovito podlaganje, a ne smije se zanemariti i njihova slaba potpora žvakanju. Nedostaci zubnih proteza često uzrokuju promjenu prehrane, odnosno bira se mekša hrana, koja zahtjeva manje žvakanja.

Zubni most je nadomjestak od najmanje dvije spojene zubne krunice, kojim se zamjenjuju jedan ili više izgubljenih zubi. Za postavljanje zubnog mosta potrebno je brušenje dva zdrava zuba što nije potpuno idealno rješenje zamjene nedostajućih zuba. Uz redovnu i dobru brigu o oralnom zdravlju, zubni mostovi mogu potrajati oko 15 godina.

mobilne zubne proteze vremenom postaju nestabilne i neugodne
stomatološka ordinacija Čeović- prednosti zubnih implantata
za postavljanje zubnog mosta često je potrebno brušenje zdravih zubi

Za razliku od zubnih mostova i zubnih proteza, fiksni i polufiksni radovi na implantatima pružaju stabilnost i nema potrebe za promjenom prehrane. Trajnost zubnih implantata je daleka veća, uz dobru oralnu higijenu i redovne posjete stomatologu, mogu biti i doživotno rješenje za nadomještanje izgubljenih zubi i svakako bih trebalo uzeti u obzir kako prvi izbor. Prije odluke, savjetujemo posjet stomatologu koji će sigurno predložiti najbolje moguće rješenje.

na implantatima moguća je zamjena više zubi
implantati stvaraju čvrstu vezu sa čeljusnom kosti

ZAŠTO SU ZUBNI IMPLANTATI BOLJE RJEŠENJE?

Izgledaju kao prirodni zub i očuvati će oblik lica

Kako bi se mogli prilagoditi gotovo svim mogućim situacijama, imamo izbor zubnih implantata različitih veličina i oblika. Nakon ugradnje samog implantata, stomatolog će zajedno s pacijentom potražiti idealno rješenje za izradu keramičke krunice na implantatu. Osim funkcionalnosti i oblika, vrlo je važno postići boju okolnih zuba kako bi se implantat  idealno podudarao s ostalim zubima. Uspješno izveden implantat gotovo je nemoguće prepoznati u odnosu na ostale prirodne zube.  

Kod gubitka zuba, nestaje potpora zubi strukturi lica, što će dovesti do promijene oblika lica, što gotovo uvijek izgled čini više starijim nego što je očekivano za kronološku dob. 

uspješno izveden implantat nemoguće je prepoznati u odnosu na ostale prirodne zube i očuvati će strukturu lica

Čuvaju čeljusnu kost i omogućuju normalnu prehranu

Kod gubitka zuba, dolazi i do gubljenja koštane mase u čeljusti. Naime, čeljusnoj kosti potrebna je stimulacija, a nju ćemo postići ugradnjom zubnog implantata. Krajnji ishod je očuvanu čeljusnu kost, očuvana funkcionalnost zubi i neće biti narušena estetika lica. Zubni implantati učvršćen je u čeljust vijkom od visoko kvalitetnog titana, oko kojeg će vremenom kost stvoriti vrlo čvrstu vezu. Vijak kod implantata preuzima ulogu korijena zuba, a zbog vrlo čvrste i stabilne veze s čeljusnom kosti, moguće je vratiti gotovo istu silu zagriza kao i kod prirodnog zuba.

Održavaju normalan govor i ne zahtijevaju posebnu brigu

Nošenje zubne proteze i neke druga rješenja, kako i nedostatak zuba, mogu utjecati na ispravno izgovaranja riječi i govor općenito. Zubni implantati, zbog svoje konstrukcijske veze koju čini sa čeljusnom kosti, stvaraju osjećaj i funkcionalnost prirodnih zuba, pa tako omogućuju potpuno nepromijenjen govor. Zubne implantate je jednostavno održavati, odnosno ne zahtijevaju nikakvu posebnu njegu i brigu. Kao i kod prirodnih zuba, dovoljno je  četkanje 2 puta dnevno i čišćenje međuzubnog prostora zubnim koncem ili interdentalnim četkicama. Za one koji iz nekog razloga ne vole ili ne mogu koristit zubni konac, preporuka bi bila korištenje orlanog tuša.  

NARUČITE SE NA PREVENTIVNI PREGLED

    Vaše ime (obavezno)

    Vaš email (obavezno)

    Broj telefona (obavezno)

    Odaberite uslugu/tretman(obavezno)

    Napišite datum i vrijeme dolaska (obavezno)